Kyll Hellberg

Waldorfdockor

 

Jag heter Kyll Hellberg och syr sedan 32 år tillbaks Waldorfdockor och Waldorfinspirerade änglar.

  • De Waldorfdockor jag tillverkar är bl.a.  Stora-, Mellan-, och Småsyskon-       Kramdockor (med hår eller luva) i två olika hudfärger (ljus och mörk) samt även  Dockskåpsdockor (3 storlek som passar ett Lundbyskåp) ,
  • Jag gör också  2 typer av  Mobiler, dels med vadderad ring dels som barnvagnsmobil.
  • Mina mindre dockor är Broschdockor, Dockor i ask, Dockor i ostron samt min nyaste produkt Orospåsar (med ursprung i Guatemala)
  • Dessutom gör jag tre typer av Skyddsänglar: små- respektive stora skyddsänglar samt raka änglar. De små är 6-7 cm långa, de stora är 10-11 cm och de raka är 18-20 cm långa.
  • Självklart gör jag också dockor på beställning utifrån var och ens önskemål!

Materialet består bl.a. av ull och bomull, bomullen (80%) i velouren i dockornas dräkter är alltid G.O.T.S certifierade.

Det betyder ekologisk bomull, giftfria färger samt kontrollerade arbetsförhållanden och löner till de textilarbetare som väver tygerna.

Jag har en egen webb shop på www.kyllshantverk.se, (både svensk och engelsk variant)  en Facebooksida  (https://www.facebook.com/KyllsWaldorfdockor/ )   samt ett Instagram-konto  kyll.hellberg   (https://www.instagram.com/kyll.hellberg/)